Persoonlijk verhaal Martijn

Pasfoto MartijnWaar ben je geboren en wat heb je gestudeerd?
Ik ben op 20 oktober 1973 in Rotterdam geboren en heb de eerste 18 jaar van mijn leven in Oud-Beijerland gewoond. In 1992 ben ik aan de Technische Universiteit Delft Elektrotechniek gaan studeren en ben ik ook in Delft gaan wonen.

Wat voor werk deed je Nederland?
In 1998 studeerde ik af en begon ik aan mijn eerste baan, bij KPNQwest. Ik werkte daar met een team van mensen aan ontwikkeling van nieuwe producten. Later ging ik me meer bezig houden met de organisatie van het werk en de bedrijfsprocessen. Het leuke aan deze baan was dat ik veel internationale ervaring kon opdoen in Europa en de Verenigde Staten.

In 2002 ben ik bij Involvation gaan werken als consultant op het gebied van supply chain management. Ik heb daar tot en met april 2008 met veel plezier gewerkt aan hele diverse opdrachten bij veel verschillende klanten. In een klein team van enthousiaste collega's heb ik hier het vak van consultant geleerd.

Wat ga je in Malawi doen?
Nu ga ik aan de slag als Capacity Development Officer voor de Presbyteriaanse Kerk in Malawi (de CCAP Livingstonia Synod, om precies te zijn). De precieze inhoud van de functie zal zich nog moeten uitwijzen. Voorlopig staan in mijn taakomschrijving de volgende punten:

  • Coördineren van het totstandkomen van een strategisch plan voor de kerk als geheel
  • Opzetten van plannen om het strategisch plan van de kerk te vertalen naar de praktijk
  • Trainen en coachen van (project) managers

Mijn functie zal in eerste instantie betekenen dat ik heel veel contacten zal moeten gaan opbouwen binnen de kerk. Daar zal ik de eerste tijd vooral mee bezig zijn.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd heb ik me de laatste jaren heel intensief ingezet op bestuurlijk vlak bij IFES-Nederland als voorzitter van de fondswervingscommissie, bij IMPACT Netwerk als lid en voorzitter van de stuurgroep.

Ik deed dat omdat ik het heel belangrijk vind dat christenen actief bezig blijven met de vraag hoe ze hun geloof integreren in de keuzes die ze elke dag maken in hun werk, in hun relaties en in de breedte van de samenleving.

Wat doe je voor je ontspanning?
In de tijd die overblijft, lees ik graag een boek, wandel ik met mijn gezin of ga ik een rondje wielrennen.